Начин на приготвяне
Бърза рецепта за една изключително вкусна и засищаща пролетна крем супа от коприва с разкошен зелен цвят.
В средно голяма тенджера кипваме около литър и половина вода за веган крем супата.
Прибавяме нарязаните 7-8 средно големи картофа, 2 моркова и 1 глава лук. Оставяме под капак да врят около 8-10 минути.
След това добавяме копривата – 4-5 богати шепи листа (които няма нужда да режем) и нарязаните на ситно 1 връзка перца пресен лук и 1 скилидка чесън.
Подправяме с 1 ч.л. хималайска сол (на вкус), 1/2 к.л. млян черен пипер, 1 к.л. червен пипер и 1 с.л. шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).
Оставяме да къкрят още около 10 минутки. С няколко лъжици от бульона разтваряме 3-4 с.л. царевично брашно и го добавяме разбърквайки към ароматната супа.
След малко дръпваме от котлона гъстата зеленчукова супа и пасираме до нежна гладка консистенция.
Поднасяме апетитната веган крем супа от коприва, още топличка с домашно изпечен хляб или домашни хрупкави билкови крутони.
Чудно Вкусно!