Начин на приготвяне
Овесените ядки се смилат на брашно.
Към тях се прибавя какаото и бакпулверът и се разбъркват сухите съставки.
След това към тях се прибавят течните съставки и се разбърква добре.
Сместа се изсипва в голяма тава с хартия за печене и се пече на 175°C само на долен реотан.
Оставя се да изстине изцяло.
Когато е готов сладкишът, се прави плънката. За тази цел всички съставки се слагат в тенджера на котлона и се разбъркват, за да се смесят добре.
След това се маха от огъня, докато изстине добре.
Сладкишът се нарязва на квадратчета, за да се получат пастички.
Взима се по едно квадратче, намазва се с малиново сладко и се слепва с още едно квадратче.
Шоколадовите пастички с малини са готови за директна консумация.