Крехко печено агнешко като локум

Крехко печено агнешко като локум
Снимка: Кристина Бонева
1 / 3
07/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви240 мин.
Общо270 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото, солта, меда и червения пипер се смесват и с получената марината се намазва агнешкия бут.

След това в тавата се доливат 1-2 чаши вода и се слагат зелените подправки (розмарин, магданоз, мента).

Агнешкото месо се завива с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за 3 часа.

След изтичане на на три часа в тавата се добавят нарязаните на едро картофи, чесъна и лука (слага се само бялата част, без перата).

Месото се полива със соса от тавата и отново се завива. Агнешкото с картофи се връща се във фурната за още час на 160 градуса.

След това се отвива, фурната се увеличава на 180 градуса и агнешкото се пече още половин час, като на всеки 10 минути обилно се залива със соса от тавата.

Крехкото печено агнешко като локум сервираме за великденската трапеза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: