Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Крехко печено агнешко като локум

Крехко печено агнешко като локум

Крехко печено агнешко като локум3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
10
"Това крехко агнешко с картофки е напълно достатъчно за празничната ви трапеза"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 2 бр. (преден и заден)
  • мед - 2 с.л.
  • сол - 4 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • олио - 50 мл
  • картофи - 600 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 връзка
  • розмарин
  • магданоз
  • мента
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото, солта, меда и червения пипер се смесват и с получената марината се намазва агнешкия бут.

След това в тавата се доливат 1-2 чаши вода и се слагат зелените подправки (розмарин, магданоз, мента).

Агнешкото месо се завива с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за 3 часа.

След изтичане на на три часа в тавата се добавят нарязаните на едро картофи, чесъна и лука (слага се само бялата част, без перата).

Месото се полива със соса от тавата и отново се завива. Агнешкото с картофи се връща се във фурната за още час на 160 градуса.

След това се отвива, фурната се увеличава на 180 градуса и агнешкото се пече още половин час, като на всеки 10 минути обилно се залива със соса от тавата.

Крехкото печено агнешко като локум сервираме за великденската трапеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: