Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Най-вкусната гъбена супа с манатарки

Най-вкусната гъбена супа с манатарки

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Най-вкусната гъбена супа с манатарки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вечерите със сигурност биха били още по-приятни ако на масата присъства една топла гъбена супичка"

Необходими Продукти

  • готварска сметана - 400 грама
  • манатарки - 250 грама
  • целина - 2 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • салвия - 1 стрък сушен
  • лук - 1/2 глава
  • мащерка - 2 стръка сушени
  • зеленчуков бульон - около 1.2 л
  • фиде - 3 шепи
  • олио - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе зеленчуците за супата. Почистете и наситнете целината, пресния чесън и лука, а манатарките нарежете на кубченца.

Загрейте олиото и запържете лука и целината. Когато почти омекнат, добавете пресния чесън. Не слагайте много мазнина за пържене, защото гъбената супа ще стане много тежка.

Прибавете към задушените зеленчуци и нарязаните гъби, сотирайте ги за кратко и поръсете със сухите мащерка и салвия.

Налейте 1 литър зеленчуков бульон и разбъркайте. Оставете супата да се готви на бавен огън 20-тина минути. Ако течността изври, налейте и останалото количество бульон.

Добавете сметаната и посолете. Варете още 15-тина минути. В последните 5 минути сипете фидето. Когато и то се свари, супата е готова.

Най-вкусната гъбена супа с манатарки е чудна!

Ако обичаш манатарки, опитай и тези рецепти с манатарки или нашето ризото с манатарки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: