Шоколадова торта за празник

Шоколадова торта за празник
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Одрежете си само едно парче от тази шоколадова торта - останалата е изцяло за нас"

Необходими Продукти

  • брашно - 270 г
  • какао на прах - 80 г
  • кафява захар - 300 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 120 мл
  • зехтин - 80 мл
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • канела - по желание
  • За крема
  • краве масло - 135 г меко
  • пудра захар - 400 г
  • какао - 60 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • шоколад - 100 г разтопен
  • ванилия - 1 бр.
  • за украса
  • шоколадови топчета - бели и кафеви по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, си пресяваме брашното в голяма купа и какаото също.

Добавяме бакпулвера, содата, захарта и по желание канелата, като разбъркваме с тел, докато се смесят добре.

Вземаме си друга купа, счукваме яйцата, ванилията, зехтина и млякото и разбиваме добре с бъркалката, докато сместа стане гладка.

Мокрите съставки прибавяме към сухите и разбъркваме леко на ръка и добавяме водата.

Разбъркваме внимателно, докато тестото стане гладко.

Разделяме тестото на две части.

Приготвяме си две форми и ги намазваме много добре отвътре и поставяме сместа. Печем около 40-50 минути.

Когато са изпечени, ги оставяме да изстинат, след което ги изваждаме от формите.

Приготвяме си крема, като в голяма купа смесваме маслото, пудрата захар и какаото и разбъркваме с шпатула.

Прибавяме ванилията, след което започнете да наливате от млякото по малко.

Когато прибавим цялото мляко, превключете, разбъркваме, докато се получи пухкав крем.

Идва ред на шоколада които разтапяме и добавяме и него в домашния крем за торта.

Започваме да си нареждаме домашната шоколадова торта, като поставяме блата върху чиния за сервиране и го намазваме с крема.

Отгоре поставете втори блат за торта и така продължаваме с крема, като намазваме тортата отгоре и отстрани.

Най-отгоре с помощта на вилица си правим формички и украсяваме с бели и кафяви шоколадови топчета.

Прибираме шоколадовата торта за празник в хладилника за 1 час и след това консумираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: