Начин на приготвяне
Първо, си пресяваме брашното в голяма купа и какаото също.
Добавяме бакпулвера, содата, захарта и по желание канелата, като разбъркваме с тел, докато се смесят добре.
Вземаме си друга купа, счукваме яйцата, ванилията, зехтина и млякото и разбиваме добре с бъркалката, докато сместа стане гладка.
Мокрите съставки прибавяме към сухите и разбъркваме леко на ръка и добавяме водата.
Разбъркваме внимателно, докато тестото стане гладко.
Разделяме тестото на две части.
Приготвяме си две форми и ги намазваме много добре отвътре и поставяме сместа. Печем около 40-50 минути.
Когато са изпечени, ги оставяме да изстинат, след което ги изваждаме от формите.
Приготвяме си крема, като в голяма купа смесваме маслото, пудрата захар и какаото и разбъркваме с шпатула.
Прибавяме ванилията, след което започнете да наливате от млякото по малко.
Когато прибавим цялото мляко, превключете, разбъркваме, докато се получи пухкав крем.
Идва ред на шоколада които разтапяме и добавяме и него в домашния крем за торта.
Започваме да си нареждаме домашната шоколадова торта, като поставяме блата върху чиния за сервиране и го намазваме с крема.
Отгоре поставете втори блат за торта и така продължаваме с крема, като намазваме тортата отгоре и отстрани.
Най-отгоре с помощта на вилица си правим формички и украсяваме с бели и кафяви шоколадови топчета.
Прибираме шоколадовата торта за празник в хладилника за 1 час и след това консумираме.