Начин на приготвяне
Маята се натрошава в малка купа.
Залива се с водата и се разбърква много добре.
Прибавя се захарта, солта и 2 с.л. брашно.
Разбърква се и се изсипва в набрашнена купа.
Оставя се на топло за 30 мин, докато се надигне.
Останалото брашно се изсипва в тава, в която ще се меси.
Прави се кладенче, в което се изсипва сместа с маята, след като се е надигнала.
Добавя се половината зехтин и се замесва тесто, което се меси 10 мин.
Тестото за пица се слага в набрашнена купа, завива се с домакинско фолио и се оставя за 60 мин да втаса.
Тестото се разделя на три топки.
Всяка топка се разточва на тънко и се слага в намазана останалия зехтин.
Пицата се намазва с доматено пюре, като се оставя ръбче по края, което не се маже.
Поръсва се с нарязан на ренде чесън и риган.
Залива се със зехтин, прибавя се сол, черен пипер и листата от босилек за завършек на пицата Маринара.
Пече се в предварително загрята фурна за 10 мин на 220 градуса, докато по ръбчето стане хрупкава, а пица Маринара по стара италианска рецепта отдолу е суха.