Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Маринара по стара италианска рецепта

Пица Маринара по стара италианска рецепта

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пица Маринара по стара италианска рецепта7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Италианците са майстори на вкусната пица, затова си откраднахме тайничко тази рецепта за пица Маринара"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно от лимец - 400 г бяло
  • прясна мая - 30 г
  • топла вода - 250 мл
  • захар - 1 бр. щипка
  • морска сол - 1/4 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л. Pomace
  • За топинга
  • доматено пюре - 12 с.л. за паста
  • чесън - 4 бр. скилидки
  • риган - 1 ч.л.
  • зехтин - 12 с.л. Pomace + за намазване
  • босилек - листа пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в малка купа.

Залива се с водата и се разбърква много добре.

Прибавя се захарта, солта и 2 с.л. брашно.

Разбърква се и се изсипва в набрашнена купа.

Оставя се на топло за 30 мин, докато се надигне.

Останалото брашно се изсипва в тава, в която ще се меси.

Прави се кладенче, в което се изсипва сместа с маята, след като се е надигнала.

Добавя се половината зехтин и се замесва тесто, което се меси 10 мин.

Тестото за пица се слага в набрашнена купа, завива се с домакинско фолио и се оставя за 60 мин да втаса.

Тестото се разделя на три топки.

Всяка топка се разточва на тънко и се слага в намазана останалия зехтин.

Пицата се намазва с доматено пюре, като се оставя ръбче по края, което не се маже.

Поръсва се с нарязан на ренде чесън и риган.

Залива се със зехтин, прибавя се сол, черен пипер и листата от босилек за завършек на пицата Маринара.

Пече се в предварително загрята фурна за 10 мин на 220 градуса, докато по ръбчето стане хрупкава, а пица Маринара по стара италианска рецепта отдолу е суха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: