Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Сладки гевреци във формата на хляб

Сладки гевреци във формата на хляб

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сладки гевреци във формата на хляб13 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Мммм домашна вкусотия !"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мляко - 250 мл
  • брашно - 300 г
  • прясна мая - 20 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • маргарин - 1 с.л.
  • За намазване
  • маргарин - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята и я поставете в дълбока купа. Добавете захарта, хладкото мляко, сол, брашно и замесете тесто. В средата на тестото сложете 1 супена лъжица маргарин, разбъркайте хубаво и сложете в купа. Покрийте със фолио и оставете да втаса.

Разстелете втасалото тесто върху набрашнена повърхност и го разделете на 3 части. Разбъркайте всяко парче, за да оформите топчета. Покрийте ги с прозрачно фолио и ги оставете да престоят 5 минути.

Вземете една топка, навийте я с точилка на правоъгълник и я намажете с разтопен маргарин. Сгънете, първо, лявата страна, после дясната, после горната и накрая долната страна на тестото. Направете същото с останалите 2 топки.

Покрийте ги с прозрачното фолио и ги оставете да престоят 10 минути.

След това ги развийте отново с точилка и ги навийте добре краищата.

Поставете и трите рула в тава, застлана с хартия за печене, покрийте със фолио и оставете да престои 10 минути.

Намажете ги с разтопен маргарин и ги нарежете на няколко места с остър нож.

Оставете дългите хлебчета да престоят 20 минути.

През това време включете фурната и загрейте до 250°C.

Разбъркайте жълтъка с вилица и намажете гевреците.

Печете на 180°C за 20 минути, след това още 10 минути на 200°C.

Извадете готовите гевреци от фурната, покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да се охладят.

Опитайте и се насладете на тези сладки гевреци във формата на хляб!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: