Линцерова торта

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k319
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Линцерова торта
Снимка: Veca
1 / 3
13/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Насладете с повод и без повод !"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • захар - 200 г
  • бадеми - 200 г
  • маргарин - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • сладко от горски плодове - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното в подходяща купа, добавете отпуснатия маргарин (стайна температура), смлените бадеми, захарта, яйцата, солта и замесете тестото.

Поставете тестото в найлонов плик, завържете го добре и го оставете в хладилника за един час.

След това замесете тестото върху набрашнена повърхност (отделете малко тесто за горната част на тортата Линцер).

Постелете формата с хартия за печене, поставете разтопеното тесто и изравнете цялата форма.

Нанесете сладкото върху него и сложете ленти върху сладкото (направете ги от отделеното тесто).

Печете в добре загрята фурна на 180°C за 30 минути.

Съвет: Вместо сладко от горски плодове можете да използвате за вашата Линцерова торта всяко друго сладко - по ваш избор.

Приятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: