Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сръбска баница с трошени кори

Сръбска баница с трошени кори

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Чирак
347130
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбска баница с трошени кори
Снимка: Лилс1895
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Яде ви се баница, а корите са във фризера и нямате време да ги чакате? Тази рецепта е за вас!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 300 г замразени
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 100 г
  • кисело мляко - 200 мл
  • газирана вода - 100 мл
  • сирене - 350 г
  • бакпулвер - 1/2 пак. (5 г)
  • сол - на вкус
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чиния разбийте яйцата, добавете им олиото, киселото мляко, газираната вода и разбъркайте добре.

Натрошете на ръка корите и сиренето и ги прибавете към сместа. Добавете бакпулвера, посолете на вкус.

Подмажете тавата за печене с олио и я набрашнете и изсипете сместа за баницата.

Поръсете със сусам и я сложете в предварително загрята на 180°C фурна за около 35 минути.

Това е един чудесен начин да употребите останали кори.

Тази смес може да се налее и във форми за мъфини и също да се добавят още съставки по свой вкус и усмотрение.

Така ще имате малки вариации на сръбската баница с трошени кори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: