Руло Стефани с цели яйца и краставички

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Чирак
58
602
344
115
1
Руло Стефани с цели яйца и краставички
Снимка: Златина Желязкова
1 / 4
13/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Няма месец, в който да пропуснем да приготвим това руло Стефани - всички у дома много го обичат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва със подправките. Добавят се яйцето, нарязаният на ситно или настърган лук и накиснатите предварително филии хляб във вода.

Всичко се разбърква и се оставя да престои.

Получената смес се разделя на 2 части. Върху хартия за печене се поставя половината кайма.

Разстила се и по средата се нареждат 3 варени яйца.

Краставичките се режат на половинки или четвъртинки и се нареждат от двете страни на яйцето. С помощта на хартията каймата се навива като руло.

Останалата кайма се прави на солено руло по същия начин.

Получените 2 малки рула Стефани се поставят в тава и се пекат на предварително загрята фурна на 180°C за 50-60 минути.

След като са изпечени, се поръсват с настъргания кашкавал и се връщат отново във фурната до запичането му.

По желание към рулото Стефани с цели яйца и краставички се добавя и нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: