Начин на приготвяне
За първи път готвя в този уред, затова избрах нещо бързо и лесно.
Нарежете почистен лук на ситно, обелен морков нарежете на полумесеци, пилешки гърди нарежете на хапки и поръсете с малко сол и черен пипер.
В тенджерата на мултикукъра сложете олио и нарязаните зеленчуци.
Избира се от менюто програма Custom - това е свободна програма. Задава се времето за 40 минути, избирате температурата да е 160°C.
Затваря се капакът и натискате страт. Когато загрее, се чува сигнал и задушвате за 4-5 минути, като се разбърква с подходяща лъжица или силиконова шпатулка, уредът не е херметик.
Отваря се по всяка време и се наблюдава, когато зеленчукът омекне, прибавяте пилешките гърди, разбърквате яхнията с пиле, затваряте капака и готвите, докато побелее месото.
Сипвате червен пипер, наливате топла вода с разтворен бульон и подправки.
Готви се до готовност на месото, за 40 минути е готово. Натиснете Отказ и това е, изключете от контакта.
Сервирайте пилешката гозба топла, поръсена с магданоз.
Добър апетит!