Тарт с Нутела

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Тарт с Нутела
Снимка: Veca
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Време е да си засладим, нали?"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 250 гр.
  • захар - 150 гр.
  • ванилова захар - 2 пак.
  • маргарин - 150 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • За намазване
  • течен шоколад - Нутела, на око
  • За декорация
  • ванилова захар - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд сипете брашното, омекналия маргарин на стайна температура, захарта, ваниловата захар, добавете яйцето, жълтъците и замесете тесто.

Тестото сложете в плик за замразяване, затворете добре и сложете в хладилника за 30 минути.

Извадете тестото върху набрашнена работна повърхност, премесете и разточете в кръг. Сложете го в намазана с маргарин тавичка за тарт. Набодете тестото с вилица и намажете с Нутела. Декорирайте по жеание.

Печете шоколадовия тарт в добре загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Готовия тарт извадете от фурната и оставете да изстине, нарежете на парчета с желана големина и сервирайте.

Съвет: Декорирайте по желание. Моето предложение, е да украсите с ванилова захар или пръчици, звездички от бисквитки.

Опитайте Тарт с Нутела , да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: