Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Печени пилешки дробчета

Печени пилешки дробчета

Печени пилешки дробчета
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ще си кажете, че това са просто печени пилешки дробчета, но всъщност това ястие си е истинско кулинарно изкуство"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета
  • сол
  • лук - 1 глава
  • брашно - за овалване
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • соев сос
  • олио
  • черен пипер
  • чубрица
  • чили - сухо
  • хляб - филийки, за купичките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме дробчетата. Овкусяваме със сол.

Нарязваме на филийки лук и ги редим в тава. Овалваме в брашно дробчетата и ги поставяме върху лука.

Заливаме с половин чаша бира, малко вода, соев сос и олио.

Поръсваме с черен пипер, малко чубрица и сухо чили.

Печем дробчетата на 180°C за 20-25 минути, обръщаме дробчетата и запичаме отново.

Сервираме в купички от хляб.

За купичките:

Разточваме с точилка филийки хляб за тост. Поставяме ги върху шоли и притискаме внимателно около шолата.

Печените пилешки дробчета са готови за 10-15 минути.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа, по рецепта на Тоня Василева.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: