Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме дробчетата. Овкусяваме със сол.
Нарязваме на филийки лук и ги редим в тава. Овалваме в брашно дробчетата и ги поставяме върху лука.
Заливаме с половин чаша бира, малко вода, соев сос и олио.
Поръсваме с черен пипер, малко чубрица и сухо чили.
Печем дробчетата на 180°C за 20-25 минути, обръщаме дробчетата и запичаме отново.
Сервираме в купички от хляб.
За купичките:
Разточваме с точилка филийки хляб за тост. Поставяме ги върху шоли и притискаме внимателно около шолата.
Печените пилешки дробчета са готови за 10-15 минути.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа, по рецепта на Тоня Василева.