Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфе»Парфе с ягоди и бишкоти

Парфе с ягоди и бишкоти

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Парфе с ягоди и бишкоти
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Понякога имаме нужда точно от един такъв лек десерт с ягодки и кисело мляко"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 18 бр.
  • кисело мляко - 400 мл ( пълномаслено)
  • заквасена сметана - 250 г
  • пудра захар - 150 г
  • желатин - 1 пакет
  • вода - 40 мл
  • ягоди - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с подготовката на желатина. Разтворете го според указанията, дадени на пакетчето.

В моя случай в 40 студена вода се изсипва желатинът и се разбърква внимателно. Отделя се настрани докато стегне.

В дълбока купа смесете кисело мляко, заквасената сметана и пудрата захар.

Разбъркайте за кратко до получаване на гъст и гладък крем.

Щом желатинът стегне, трябва да го разтопите внимателно на водна баня. След това веднага го изсипвате в млечния крем. Отново разбърквате и започвате да редите десерта.

На дъното на съда нарежете ред бишкоти.

Следва ред крем от киселото мляко и заквасената сметана. Плътен ред от нарязани на колелца ягоди. Ред бишкоти и завършваме отново с крем.

Прибираме парфето в хладилника за поне 5 часа, за да стегне.

Парфето с ягоди и бишкоти е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: