Начин на приготвяне
По-вкусни пълнени палачинки не съм опитвала, заслужава си да ги приготвите.
Пилешкото филе се сварява до готовност, отцежда се и нарязваме на кубчета.
Приготвят се големи палачинки, като с вилица се разбиват яйца, добавя се брашното, сол, бакпулвера.
Налива се вода и прясно мляко, бъркаме с телена бъркалка на гладка смес като боза.
В намазнен и загрят тиган сипваме по 1черпак от сместа, разклаща се тигана да облее дъното и печем на 4-5 степен до зачервяване от двете страни.
Загрява се в тиган олио и масло, запържва се нарязан пресен и стар лук.
Добавят се отцедени, нарязани ситно гъби, поръсват се с подправки и готвим за 2-3 минути. Прибавя се пилешкото филе, червен пипер, сол, чубрица и разбъркваме продуктите.
Върху всяка палачинка се сипва в средата по 1 с.л. плънка, отгоре поръсваме с щипка настърган кашкавал и навиваме на руло.
Нареждат се палачинковите рула в намаслена тефлонова тавичка, отгоре се поръсва с още кашкавал и поставяме по един резен домат.
Последно поръсваме с риган и запичаме сочните солени палачинки в загрята фурна 180°C за 15-20 минути.
Сервираме топли, поръсени с магданоз - вкусни са по всяко време тези палачинки с пилешко филе, гъби и кашкавал.
Добър апетит!