Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Постна вита баница с леща

Постна вита баница с леща

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Постна вита баница с леща
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
04/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
48 мин.
Порции
4
"Постната вита баница с леща е чудесна за закуска, обяд или вечеря!"

Необходими Продукти

  • червена леща - 3/4 ч.ч. /260 г варена/
  • праз - 1 стрък
  • кори за баница - 8 бр. фини
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 2 щипки
  • олио - 50 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - 2 щипки
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете червената леща да се кисне 3-4 часа във вода. След това махнете водата, сипете прясна и варете лещата 15 минути. Тя ще бъде готова заради продължителното киснене.

Продължете с подготовката на другите съставки от баницата с леща.

Почистете и нарежете на дребно праза, само бялата част. Запържете до омекване. Сипете доматеното пюре, подправките и гответе до извиране на течността.

Добавете магданоза, наситнен, както и лещата. Объркайте добре.

Вземете една кора за баница, намазнете я, сложете друга кора и сипете от пълнежа на постната баница. Завийте на руло и на охлювче.

Направете същото до изчерпване на кори, подреждайки ги в намаслена правоъгълна тава /22 х 24 см/.

Намажете вкусната баница с олио и печете за половина час на умерена 180-градусова фурна.

Постната вита баница с леща е чудесна за закуска, обяд или вечеря!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: