Начин на приготвяне
Нарежете месото на големи хапки. Сложете го в тенджера със студена вода и когато кипне, с решетъчна лъжица оберете пяната. Посолете.
Сварете месото до готовност, след което го извадете и прецедете бульона.
В тенджера сложете нарязания на ситно лук и налейте олиото.
Запържете за 5 мин, добавете червения пипер и веднага прибавете месото.
Объркайте продуктите, налейте от бульона и когато кипне, добавете нарязаните на едро картофи и моркови.
Когато картофите поомекнат, изсипете доматите. Гответе до готовност на продуктите.
Преди да отстраните ястието от котлона, излейте разтвореното с малко бульон нишесте, за да сгъсти сосът.
Поръсете телешкото с картофи щедро с нарязан на ситно магданоз.
Да ви е сладко!
Ако обичаш телешко, опитай непременно и предложенията ни за телешко варено или вкусно телешко с грах.
Коментари