Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно, чушката - на кубчета, чесънът и зеленият лук се наситняват, а гъбите се нарязват на малки кубчета.
Тофуто се отцежда и ако има нужда, се изстисква леко да се отцеди повечето вода. Нарязва се на по-малки кубчета и се слага в купа. Към него се прибавя 1 с.л. соев сос, млян черен пипер и сол и внимателно се разбърква.
Ако няма излишен соев сос в купата, а всичко е поето от тофуто, се добавя още 1 с.л. соев сос и се разбърква отново. След това се изсипва половината от царевичното нишесте, разбърква се, добавя се и втората половина и се разбърква отново да е добре покрито. Оставя се настрана.
В сгорещено олио на среден огън се слагат зърната черен пипер и дафиновият лист. Запържват се без разбъркване, докато дафиновият лист започне да покафенява - тогава се изваждат и отстраняват.
В същото олио се изсипва тофуто и многократно разбъркване се запържва до златисто от повечето страни. Когато е готово, се отстранява от олиото и се оставя настрана.
В купичка се смесват продуктите за соса и се добавя малко вода. Разбърква се добре и също се оставя настрана.
В същото олио се запържва чесънът, червеният лук, чушката и се поръсва с щипка сол. Ако има нужда, се добавя още олио. Разбъркват се и се запържват около 2-3 минути.
Прибавят се гъбите и джинджифилът и азиатското ястие се готви, докато омекне. След това се изсипва сосът и изпърженото тофу. Добавя се майонезата, зеленият лук и лимонов сок. Разбърква се последно и се сваля от котлона.
Филипинско ястие сисиг с тофу и гъби може да се сервира както самостоятелно, така и с варен ориз.