Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Празничен щрудел с ябълки и орехи

Празничен щрудел с ябълки и орехи

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Празничен щрудел с ябълки и орехи
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"На празничната трапеза сложете не само торта, но и един чуден ябълков щрудел"

Необходими Продукти

  • ябълки - 5 бр.
  • кори за баница - 5 бр.
  • орехи - 100 г едро смлени
  • бисквити - 5 бр. обикновени
  • захар - 6 с.л.
  • стафиди - 50 г
  • ванилия - 2 бр.
  • краве масло - 60 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на дребно ябълките. Сложете ти в незалепващ тиган и посипете със захарта. Добавете и 1 с.л. масло. Гответе до получаване на карамелизирани ябълки. Другото масло също разтопете.

Разстелете една кора, намажете с масло, поставете малко от ябълки от късата страна, поръсете с орехи, бисквитка, натрошена и стафиди. Завийте на руло, после на охлювче.

Поставете в тава всички кори, след като ги приготвите по този начин. Готовият щрудел с ябълки ще намазва с масло отгоре.

Вкусният щрудел се пече на 180 градуса до готовност.

Празничният щрудел с ябълки и орехи се поръсва с пудра захар и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: