Немски кейк с череши

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Немски кейк с череши
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Следобедното ви кафе ще бъде много по-приятно с едно голямо парче от този плодов сладкиш"

Необходими Продукти

  • череши - 800 г без костилки /буркан или 1 кг пресни/
  • сок от череши - 2 с.л.
  • захар - 200 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • краве масло - 250 г меко
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • брашно - 375 г
  • яйца - 5 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче от 16 г /д - р Йоткер/
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява - ако е с вентилатор на 180 градуса, ако е без, на 200 градуса.

В купата на миксера или в отделна сложете двата вида захар и маслото. Разбийте до разтваряне на захарта. Едно по едно добавете яйцата.

В друга купа смесете бакпулвера и брашното и сипете при яйцата. Добавете малко мляко, за да не се получи твърде гъсто тесто. Сипете и черешовия сок.

Пригответе тавичка, в която ще печете черешовия сладкиш. Черешите сипете в гевгир, за да се отцеди излишната течност. Ако са с костилки, ги обезкостете. Сипете в тестото.

Сложете хартия за печене в тавата, изсипете сместа за ароматния кейк и печете за 35 мин.

След като плодовия сладкиш изстине, поръсете с пудра захар.

Немският кейк с череши е чудесна компания за следобедното кафе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: