Телешки дроб на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Телешки дроб на фурна1 / 2
05/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лесно е да приготвиш най-вкусният телешки дроб, като знаеш точната рецепта, нали?"

Необходими Продукти

  • дроб - 500 г телешки
  • чесън - 6 бр. скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте телешкия дроб със студена вода и го нарежете на парчета.

В отделен съд смесете ситно нарязания магданоз, чесъна, лука, 1 с.л. брашно, натрошения дафинов лист и оцета.

Наредете парченцата дроб на дъното на намазнена тавичка. Отгоре сложете сместа от подправки и зеленчуци и ги разпределете равномерно.

Залейте с 1 ч.ч. вода и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути или до готовност.

Поднесете биреното мезе върху канапе от картофено пюре.

Телешкият дроб на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: