Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мързелив дроб на фурна

Мързелив дроб на фурна

Мързелив дроб на фурна
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Дроб, лук, фурна - това е достатъчно, за да приготвите вкусна вечеря за всички, която да гарнирате по желание"

Необходими Продукти

  • свински дроб - около 700 г
  • лук - 2 средни глави
  • олио - за намазване на тавата + за поливане леко отгоре
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нека дробът да е полузамразен, защото по-лесно се реже, а и няма да изсъхне, като се изпече. Нарязвате го на тънко и го нареждате в добре намазнена тавичка.

Отгоре му поръсвате подправките по ваш вкус (по щипка две примерно), разпръсквате лука, нарязан по ваш вкус отново (на ситно, на шайби или както обичате) и накрая поливате с още малко олио.

Печете на умерена фурна около 180 градуса за 30 минути (на мен толкова ми отне) или до готовност.

Дробът ви винаги може да бъде повече или по-малко, както и лукът. Това е според наличностите у дома. А ако искате да е по-сочен, може да го завиете с фолио за печене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: