Пита с масло

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
14/11/2013
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 525
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Прехвърлете го в подходящ съд, а в средата му направете кладенче. Добавете маята, солта, захарта, белтъците и 1 жълтък. Объркайте продуктите, като постепенно добавяте водата, докато получите гладко тесто.

Оставете тестото на топло за 60 минути или докато удвои обема си. Премесете го повторно и го разделете на топки с големината на малки ябълки.

Прехвърлете тестените топки в предварително намазнена тава, покрийте ги с кърпа и ги оставете да удвоят обема си. Намажете получената пита с последния жълтък, който сте разбили с малко олио.

Питата с масло се пече около 30 минути в предварителна загрята на 180-200 градуса фурна. Още топла се завива с кърпа и се оставя около 30 минути, за да омекне.

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
злати
злати
22.11.2013 18:59
много лесно се прави и е много вкусна :)
0
0
daniela dimitrova
daniela dimitrova
14.11.2013 13:37
маслото вероятно се слага при замесването на тестото.
2
0