Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пита с масло

Пита с масло

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
14/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • мая - 8 г суха
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 250 мл хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Прехвърлете го в подходящ съд, а в средата му направете кладенче. Добавете маята, солта, захарта, белтъците и 1 жълтък. Объркайте продуктите, като постепенно добавяте водата, докато получите гладко тесто.

Оставете тестото на топло за 60 минути или докато удвои обема си. Премесете го повторно и го разделете на топки с големината на малки ябълки.

Прехвърлете тестените топки в предварително намазнена тава, покрийте ги с кърпа и ги оставете да удвоят обема си. Намажете получената пита с последния жълтък, който сте разбили с малко олио.

Питата с масло се пече около 30 минути в предварителна загрята на 180-200 градуса фурна. Още топла се завива с кърпа и се оставя около 30 минути, за да омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

злати
злати
много лесно се прави и е много вкусна :)
22.11.2013 18:59
daniela dimitrova
daniela dimitrova
маслото вероятно се слага при замесването на тестото.
14.11.2013 13:37
2