Начин на приготвяне
Нарежете шилешкото месо на парчета и го овкусете със сол и черен пипер. Може леко да начукате месото, за да направите по-крехко. Загрейте олиото и запържете месото от всички страни.
Извадете месото в гювеч. Налейте зеленчуковия бульон и сложете глинения съд в студена фурна. Загрейте фурната на 200 градуса и печете месото около 30 минути, след което намалете температурата на 180 градуса и печете още 180 минути. Проверявайте месото и при нужда добавете още вода или бульон.
Загрейте мазнината от пърженето и запържете ситно нарязаните стръкове праз. Добавете зеленчуковия микс, соса Уорчестър и 1 к.ч. вода и задушавайте до омекване на праза. Добавете сместа към шилешкото месо и печете още 15 минути.
Коментари