Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кренвиршки»Домашни кренвиршки със сусам

Домашни кренвиршки със сусам

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k317
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Домашни кренвиршки със сусам
Снимка: Veca
1 / 9
05/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вкусни кифлички с кренвирши не отказваме никога"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 гр.
  • вода - 250 мл,
  • суха мая - 1 пак. (10 гр.)
  • сол - 1 лъжичка
  • захар - 2 лъжички
  • олио - 100 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • за плънката
  • кренвирши - 7 бр.
  • за намазване и поръсване
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: В дълбок съд сипете брашното, добавете маята, солта и разбъркайте. След това, налейте малко хладка вода, добавете захар, олио, яйцето и замесете меко тесто, което трябва да лепне. Покрийте го с кърпа и оставете за 30 минути.

Втасалото тесто преместете върху набрашнена повърхност и с точилка разточете в правоъгълна форма и нарежете на лентички.

Нарежете кренвиршите през средата, не е нужно да ги варите.

На всяка лентичка сложете кренвирш и навийте на руло спираловидно около кренвирша. Наредете домашните кренвиршки върху тавичка с хартия за печене на дъното. Намажете с разбития жълтък, поръсете със сусам.

Загрейте фурната до 250 градуса, печете закуските с колбас на 180 градуса 30 минути.

Готовите домашни кренвиршки със сусам, намажете с олио и оставете да се охладят.

Сервирайте и опитайте.

Бележка: 7 големи кренвирша стигнаха за 14 кренвиршки, като за това използвах половината тесто. Другата половина прибрах във фризера в найлонов плик. Ще го използвам друг път.

Много са меки и вкусни закуските с кренвирш, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: