Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Разкошни Домашни Кренвиршки

Разкошни Домашни Кренвиршки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Разкошни Домашни Кренвиршки
Снимка: Симона
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Обичана рецепта от мнозина, които обичат да започват деня си със солидна закуска!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • сол - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • кренвирши - 10 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 1 кубче (40 г)
  • кашкавал - 200 г, нарязан на ленти
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъка от жълтъка на едното яйце. Разбийте останалите 2 яйца с белтъка на третото, а жълтъка оставете за намазване. Прибавете солта, захарта и киселото мляко и разбийте добре.

Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода и я прибавете към сместа от яйцата, след което и прясното мляко. Постепенно започнете да смесвате яйчената смес с брашното и замесете меко тесто.

От него отделете неголеми топки. Всяка от тях разточете леко в елипсовидна, продълговата форма.

По средата на всяка поставете по 1 кренвирш, като го притиснете добре навътре така, че да потъне и леко да се покрие с тестото.

Готовите кренвиршки се слагат в намазнена тава, намазват се с жълтъка и се поръсват с чубрица.

Пекат се в предварително загрята фурна до зачервяване, а малко преди да са готови върху тях се подреждат лентички кашкавал и се запичат до златисто.

Разкошните Домашни Кренвиршки са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
511
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Маргарита
Маргарита
Бързо, лесно и много вкусно.
27.01.2016 13:37
emilia
emilia
Днес пробвах тези кренвиршки, станаха много вкусни.
29.05.2011 13:06
1