Начин на приготвяне
Отделете белтъка от жълтъка на едното яйце. Разбийте останалите 2 яйца с белтъка на третото, а жълтъка оставете за намазване. Прибавете солта, захарта и киселото мляко и разбийте добре.
Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода и я прибавете към сместа от яйцата, след което и прясното мляко. Постепенно започнете да смесвате яйчената смес с брашното и замесете меко тесто.
От него отделете неголеми топки. Всяка от тях разточете леко в елипсовидна, продълговата форма.
По средата на всяка поставете по 1 кренвирш, като го притиснете добре навътре така, че да потъне и леко да се покрие с тестото.
Готовите кренвиршки се слагат в намазнена тава, намазват се с жълтъка и се поръсват с чубрица.
Пекат се в предварително загрята фурна до зачервяване, а малко преди да са готови върху тях се подреждат лентички кашкавал и се запичат до златисто.
Разкошните Домашни Кренвиршки са готови!
Коментари