Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Домашни кренвиршки Калцоне

Домашни кренвиршки Калцоне

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54279138
Домашни кренвиршки Калцоне
Снимка: Потребител#240543
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"За тези кренвиршки Калцоне и аларма ще си навием за сутринта"

Необходими Продукти

  • готово тесто - 600 грама
  • кренвирши - 4 бр. /дебърцини/
  • гъби - 2 бр. гъби /само калпачетата/
  • домати - 2 бр. средни /4 с.л. лютеница/
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пуснете фурната на горен и долен реотан и 200 градуса.

Измийте гъбите и доматите и ги нарежете на филии. Парчето кашкавал - също /предвидете по две за кренвиршка/. Обелете кренвиршите. Вместо кренвирши може да нарежете салам на дебели и дълги ленти /например: камчията ще даде аромата на чесън, дебърцините - пикантен пушен вкус/.

Пригответе широка чиния и я намажете с мазнина. Същото сторете с тава, среден размер и я сложете наблизко.

Изваждате цялото тесто и го разделяте на четири приблизително еднакви по големина части. Разполагате ги върху найлоновата торбичка от тестото и слагате една от частите в намазаната чиния. Капнете върху ръцете си малко олио и започнете да разтегляте във въздуха парчето от центъра към краищата, докато го завъртате.

Когато стане с диаметър около 20-тина сантиметра, полагате тестото върху чинията и слагате 1/4 от всеки от продуктите: по 1/2 гъбка и 1/2 домат - това са 2-3 резена, 1 кренвирш и две филии от кашкавала. Подреждате всичко в средата на тестото, а след това подхващате едната страна и загръщате продуктите.

Същото правите с другата страна и внимателно повдигате така оформената кренвиршка/саламка от чинията и я пренасяте в близката тава, като я обръщате да легне на залепените краища, а дъното, което е лежало в чинията да дойде отгоре.

Повтаряте същата последователност на действията и за останалите кренвиршки. А нима в пица калцоне да няма домати и кашкавал, или пък гъби! ? ....

Всичко: сглобяване и оформяне на ястието ще ви отнеме около 15 минути. За това време ще се е сгорещила и фурната.

Така приготвените кренвиршки Калцоне са готови за още 15-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: