Начин на приготвяне
Тези хлебчета стават бързо и са много вкусни. Може да ги направите само с брашно от лимец или в комбинация от бяло и лимецово брашно.
Настържете кашкавала и сиренето.
Включете фурната да загрява на 200 градуса.
Покрийте квадратна тава с хартия за печене.
В купа пресейте двата вида брашно и бакпулвера.
Отделете малко от брашното за доомесване.
Към останалото брашно прибавете киселото мляко, солта и олиото. Разбъркайте всичко с лъжица. Щом стане трудно за бъркане, прехвърлете тестото върху плота и го доомесете с отделеното брашно. Хлебното тесто трябва да е много меко, почти лепнещо.
Веднага го разделете на 8 равни части и оформете топчета. Всяко разстелете с пръсти във форма на кръг с големина на малка чинийка.
В средата сложете по една лъжица от плънката. След това съберете краищата и отново оформете малките кръгли хлебчета.
Наредете сиренките в тава, покрита с хартия за печене.
Смесете две лъжици кисело мляко и една лъжица олио и разбъркайте. С тази смес намажете хлебчетата и след това поръсете със сусам.
Сложете бързи хлебчета със сирене и кашкавал да се пекат в предварително загрята фурна за около 30 минути.