Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Бързи Хлебчета със Сирене и Кашкавал

Бързи Хлебчета със Сирене и Кашкавал

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8239k5k5k8
Бързи Хлебчета със Сирене и Кашкавал
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
03/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Бързо се приготвят, но и доста бързо се изяждат тези домашни хлебчета със сирене и кашкавал"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 бяло
  • брашно от лимец - 150 г
  • кисело мляко - 220 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 80 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • плънка
  • кашкавал - 70 г
  • сирене - 70 г
  • за намазване
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези хлебчета стават бързо и са много вкусни. Може да ги направите само с брашно от лимец или в комбинация от бяло и лимецово брашно.

Настържете кашкавала и сиренето.

Включете фурната да загрява на 200 градуса.

Покрийте квадратна тава с хартия за печене.

В купа пресейте двата вида брашно и бакпулвера.

Отделете малко от брашното за доомесване.

Към останалото брашно прибавете киселото мляко, солта и олиото. Разбъркайте всичко с лъжица. Щом стане трудно за бъркане, прехвърлете тестото върху плота и го доомесете с отделеното брашно. Хлебното тесто трябва да е много меко, почти лепнещо.

Веднага го разделете на 8 равни части и оформете топчета. Всяко разстелете с пръсти във форма на кръг с големина на малка чинийка.

В средата сложете по една лъжица от плънката. След това съберете краищата и отново оформете малките кръгли хлебчета.

Наредете сиренките в тава, покрита с хартия за печене.

Смесете две лъжици кисело мляко и една лъжица олио и разбъркайте. С тази смес намажете хлебчетата и след това поръсете със сусам.

Сложете бързи хлебчета със сирене и кашкавал да се пекат в предварително загрята фурна за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: