Постен Тюрлю Гювеч

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Постен Тюрлю Гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Постен Тюрлю Гювеч, който ще пробваме още днес"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 броя средно големи
  • грах от консерва - малка - 1 бр.
  • бамя - около 150 г
  • зелен фасул - 150 г
  • домати - 2 - 3 бр, пресни
  • лук - 2 големи глави
  • тиквички - 2 бр.
  • люти чушки - Сиврия, 1 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • сол - 1 ч .л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч .л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Глинен гювеч за печене.

Фурна - 180 градуса

Доматите се разрязват на кръстче в долната си част и се потопяват в гореща вода за няколко минути. Изваждат се и се обелват, нарязват се на големи кубчета.

Тиквичката се измива, подсушава и с вилица се правят резки по дължина, отстраняват се краищата ѝ и се нарязва на големи кубчета.

Патладжанът без да се бели се нарязва на големи кубчета. Пролетните патладжани не е необходимо да се изцеждат, те нямат горчивина.

Почиства се и зеления фасул, ако има конци се отстраняват с белачка за зеленчуци.

Лукът се почиства и нарязва на четвъртини.

Чушките се почистват и нарязват на кръгчета.

В дълбок тиган с олио се запържва лука до златисто.

На дъното на глинен съд се поставя лука, отгоре патладжана, тиквичката, зеления фасул, чушките и доматите. Поръсва се червен пипер. Залива се с струйка олио, добавя се вода малко под зеленчуците.

Пече се на 180 градуса до готовност на зеленчуците.

Преди сервиране гювечът се посолява със сол и прясно смлян черен пипер. Поръсва се с наситнен магданоз.

Постният Тюрлю Гювеч е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аника Войт
Аника Войт
Получи се страхотно. Благодаря за рецептата.
17.01.2020 18:52