Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов Брауни Чийзкейк

Шоколадов Брауни Чийзкейк

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Шоколадов Брауни Чийзкейк
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Още от името на рецептата бяхме привлечени - хем шоколадов, хем брауни, хем чийзкейк - как да не опиташ поне да приготвиш този десерт"

Необходими Продукти

  • за кексовата смес
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 100 г
  • краве масло - 140 г
  • захар - 150 г
  • шоколад - 180 г натурален
  • орехи - 50 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за чийзкрема
  • крема сирене - 250 г Филаделфия
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • течен шоколад - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете яйцата и захарта и разбийте с миксер до гладък крем.

Пресейте брашното с бакпулвера.

Начупете шоколада и го разтопете на водна баня заедно с кравето масло.

Изчакайте около 5-6 мин да се поохлади и го излейте при яйчената смес, като бъркате с лъжица.

На порции прибавете брашното. Добавете нарязаните орехи и хомогенизирайте сместа.

Разбийте сиренето Филаделфия с яйцето и захарта.

В подмазана и набрашнена тавичка изсипете кексовата смес, а върху нея чийзкрем.

На няколко места сложете по лъжичка от течния шоколад и с дървено шишче разнесете в различни посоки образувайки фигурки на фантазия.

Изпечете брауни сладкиша на 180°C в предварително загрята статична фурна за около 35-40 мин.

Готовият шоколадов брауни чийзкейк нарежете на парчета.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: