Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли с праз и гъби

Вратни пържоли с праз и гъби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Вратни пържоли с праз и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 бр. вратни пържоли
  • праз - 2 - 3 стръка
  • гъби - 200 г
  • бульон - 200 мл. зеленчуков или костен
  • сметана - 200 мл готварска
  • черен пипер
  • шарен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете вратните пържоли със сол и черен пипер и приберете за 30 минути в хладилник. Загрейте 2 с.л. олио и запържете нарязаните на филии гъби. Пържете до омекване, извадете ги и ги приберете на топло.

Добавете още 2-3 с.л. олио и запържете до омекване праза, който сте нарязали на колелца или полумесеци. Застелете половината праз на дъното на предварително намазнена тавичка.

Отгоре подредете пържолите и покрийте с останалия праз и гъбите. Залейте с бульона и сметаната и покрийте плътно с алуминиево фолио.

Ястието се пече около 80 минути в загрята на 180 градуса фурна. Малко преди края на печенето се отстранява фолиото, за да се запече месото. Поднасят се със смлян шарен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теди
Теди
Много мазна рецепта - 5 супени лъжици олио, освен това сметана, при това на вратни пържоли, които си имат мазнинка!
12.02.2014 16:08
1
4
1
Покажи всички подкоментари