Домашни кроасани

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
19/05/2009
"Знаете ли как да си направите вкусни домашни кроасанчета? Ето ви една много лесна и истинска рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65 138
  • Преглеждания за месеца581
  • Преглеждания за седмицата133
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 пакет
  • шоколад - 2 бр
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества
Кроасани

Начин на приготвяне

Разстилате тестото на работния плот. Шоколада накълцвате. Може да добавите и накълцани ядки по избор. Нарязвате тестото на парчета с големина по избор, слагате от плънката и завивате във формата на кроасан.

Може да намажете краищата на тестото с малко яйце. Само в краищата трябва да завиете и натиснете добре тестото.

Печете на 200 - 220 градуса за 10 - 15 минути.

Най-вкусни са докато са още леко топли и много ароматни.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 13
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Светла
Светла
10.07.2015 12:31
Бутер тестото се нарязва на триъгълници. Като във всеки голям край на триъгълника се слага плънката. След, което навивате към острият ъгъл на триъгълника-така се получава формата на кроасан.
5
0
mimety
mimety
05.05.2014 17:11
не ми харесаха
0
3
az
az
01.08.2013 12:29
хах колко било лесно да ги загънеш във форма на кроасан,как не бях се сетила по-рано колко е елементарно
2
2