Начин на приготвяне
Един много лесен и сравнително бърз десерт, който е прекрасно допълнение към следобедния чай или кафе.
Кайсиите се измиват, нарязват се на четвъртинки и се поръсват със захарта. Когато си пуснат сиропа, се варят на слаб огън до готовност.
В тенджерка се смесват съставките за сиропа на грис халвата и след като заври се вари 5 мин.
В тиган с незалепващо покритие се слагат олиото и маслото и се нагряват хубаво. Сипва се грисът и се бърка непрекъснато, докато промени цвета си.
Внимателно се сипва горещият сироп и се вари 4-5 мин. при непрекъснато бъркане.
Готовата халва се сипва в желаната форма (формички) и отгоре се разпределя готовото кайсиево сладко.
Сервирайте вариацията на грис халва със сладко от кайсии напълно охладена.
Вкусен ден на всички и бъдете здрави!
Източник: Natalya Krasteva - Кулинарна Мрежа