Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Свински врат с лук и гъби

Свински врат с лук и гъби

Свински врат с лук и гъби
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Има и дни, в които манджата присъства задължително на масата, затова е хубаво да заложим точно на тази със свинско, лук и гъби"

Необходими Продукти

  • свински врат - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • бяло вино - 150 мл
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сол
  • мащерка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • пушен червен пипер
  • дафинов лист
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на хапки. Нарежете лука на едро, а моркова на шайби. Почистете и нарежете гъбите.

Загрейте олиото и запържете свинските хапки за кратко в голям тиган, колкото да се запечатат.

Прибавете лука и морковите. Задушете и тях за няколко минути, бъркайки периодично.

Добавете и гъбите, които трябва също да се запържат.

След това прибавете подправките, както и сол на вкус и налейте виното. Оставете манджата със свинско на котлона за няколко минути.

Прехвърлете свинското с лук в тава, налейте малко гореща вода и сложете да се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути, до готовност на месото.

Преди да поднесете поръсете свинския врат с лук и гъби с нарязан пресен магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: