Начин на приготвяне
Нарязваме свинския врат на пържоли с дебелина около 2 см.
Запечатваме свинското с маслото на загрят тиган за по около 2 минути от всяка страна и го поръсваме със смлян чер пипер междувременно.
Редим свинското на дъното на глинен гювеч. Ако е останал маслен сос в тигана, го изсипваме и него вътре.
Измиваме и редим гъбите Кладница върху месото, без да ги режем. Върху тях нареждаме почистения и нарязан на едро лук. Добавяме почистения арпаджик, без да го режем.
Отгоре разпределяме нарязаните на едро шайби моркови и нарязаните на едро гъби Печурки.
Посоляваме, поръсваме с червения пипер, добавяме зърната черен пипер и нарязания магданоз /малко оставяме за свежа финална украса/.
Заливаме продуктите с бирата и леко разбъркваме горния слой продукти над гъбите Кладница.
Захлупваме гювеча с капака или ако е открит гювеч /като моя/, го завивате с фолио.
Печем във фурната на 220 °C около 2 часа и половина. Проверяваме месото и ако се е задушило добре, махаме капака, изваждаме свинските пържоли отгоре и ги запичаме леко за около още половин час!
Поръсваме със свеж магданоз и оставяме задушен свински врат с кладница и лук да почине за 10-на минути, освен ако няма люде с обострен апетит в следствие на неустоимите аромати!
Приятен апетит!
Коментари