Чебуреки с кайма

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Чебуреки с кайма
Снимка: Ники
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Домашните пелмени с плънка са наистина топ попадение сред всички рецепти"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • краве масло - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 250 мл гореща
  • Плънка
  • телешка кайма - 350 г
  • лук - 1 бр.
  • вода - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сипваме пресятото брашно, добавяме солта, разтопеното масло и водата.

Омесваме си тесто и оставяме за 10 минути.

През това време нарязваме лука на ситно и го добавяме към каймата заедно със сухите подправки.

Разделяме тестото за пелмените на равни топки и разточваме всяка една на тънко.

От едната страна слагаме част от плънката и свиваме на две.

Пържим чебуреките с кайма в нагорещена мазнина до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: