Начин на приготвяне
В дълбока купа сипете брашното, бакпулвера, содата, сол и разбъркайте.
Отделно с миксер разбийте яйцата, киселото мляко и олиото, прибавете захар и разбъркайте добре с миксера.
Налейте сместа при брашното и бъркайте на ръка. Добавете нарязания на ситно шоколад за готвене и внимателно разбъркайте с лъжица, за да се смесят.
Намажете формичка за печене с олио, насипете с галета и сипете сместа.
Печете в добре загрята фурна на 180°C 30-40 минути.
Готовия сладкиш с шоколад оставете да се охлади покрит с чиста кухненска кърпа.
Нарежете на парчета сладкиша с парчета шоколад, сервирайте и опитайте.
Съвет: Вместо шоколад за готвене може да използвате шоколадов чипс.
Да ви е сладко!