Начин на приготвяне
В купа смесете натрошената мая, захарта и топлата вода, разбъркайте да се разтворят.
Добавете олиото и на етапи пресятото брашно, като в едно от добавянията прибавяте солта.
Замесете меко и нелепящо се по пръстите тесто. Поставете тестото в намаслена купа, завийте със стреч фолио и оставете за 90 минути да втасва.
През това време си направете пълнежа, като смесите всички продукти до еднородна смес.
Втасалото тесто разделете на 12 еднакви по големина топчета. С намаслени ръце разтворете топчетата на елипсовидна кора, поставете част от плънката и защипете краищата с вилица, така че да не се отворят пухкавите пирожки по време на пържене.
Наредете така оформените тестени закуски върху набрашнен плот. Нагрейте повечко олио, така че да плуват пирожките по време на пържене.
Пържете пирожките по гръцки от всички страни до златисто кафяв цвят и ги наредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.