Начин на приготвяне
За блата: С миксер разбийте яйцата със захарта. След това изключете миксера и добавете брашно, а след това разбъркайте внимателно на ръка.
Налейте сместа в тавата от фурната, постлана с хартия за печене. Печете на 180 градуса 25 минути.
Готовия блат извадете от фурната, покрийте с хартия за печене и отгоре с влажна кухненска кърпа. Оствете да се охлади (5 минути). Обърнете наобратно (не махайте кърпата и кухненската хартия).
Махнете хартията за печене, която сега се пада отгоре и навийте блата на руло заедно с кърпата. Оставете да се охлади добре.
За пълнежа: С миксер разбийте сладкарската сметана и пудрата захар. Сместа раздлете на две части, в едната сложете нутела, а другата оставете така.
Отвийте блата и намажете със шприц белия крем на ленти, а след това и кафявия. Върху белия крем разпределете малините, а върху малините отново сложете от белия крем.
Внимателно навийте на руло и оставете за два часа да стегне. Поръсете с пудра захар.
Нарежете сладкото руло на парчета с желан размер и сервирайте.
Рулото с малини и сметана е готово.