Начин на приготвяне
Брашното се изсипва с купа, в която ще се меси.
Прибавя се половината захар и сол.
Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
Олиото се разбърква с водата.
Прави се кладенче, в което се изсипва водата с олио.
Замесва се меко тесто за хляб, като допълнително вода или брашно не се прибавя.
Купата се завива с кърпа и се оставя да втаса за 1 ч.
След като тестото втаса, се разделя на три топки.
С ръце се разточва едното тесто и се поставя във форма за печене на хляб.
Червеният пипер, чубрицата, подправката Сулваки и зехтин 50 мл се разбърква много добре.
Със сместа се намазва цялото тесто, което е поставено във формата за печене на хляба.
Отгоре се слага второто разточено топче, което също се намазва със сместа.
Най-отгоре се слага третото разточено топче.
Печете гръцкия хляб в предварително загрята фурна за 40 мин на 180 °C.
Да ви е вкусно гръцки хляб Сулваки.