Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Гръцки хляб Сулваки

Гръцки хляб Сулваки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Гръцки хляб Сулваки
Снимка: Мария Божилова
3 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Колкото по-бавно хапвате този гръцки хляб, толкова повече ще му се наслаждавате"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 1 кг
  • суха мая - 14 г
  • захар - 2 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • топла вода - 500 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • подправка сулваки - 1/2 с.л.
  • олио - 50 г + 20 г за сместта Сулваки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва с купа, в която ще се меси.

Прибавя се половината захар и сол.

Разбърква се до получаване на хомогенна смес.

Олиото се разбърква с водата.

Прави се кладенче, в което се изсипва водата с олио.

Замесва се меко тесто за хляб, като допълнително вода или брашно не се прибавя.

Купата се завива с кърпа и се оставя да втаса за 1 ч.

След като тестото втаса, се разделя на три топки.

С ръце се разточва едното тесто и се поставя във форма за печене на хляб.

Червеният пипер, чубрицата, подправката Сулваки и зехтин 50 мл се разбърква много добре.

Със сместа се намазва цялото тесто, което е поставено във формата за печене на хляба.

Отгоре се слага второто разточено топче, което също се намазва със сместа.

Най-отгоре се слага третото разточено топче.

Печете гръцкия хляб в предварително загрята фурна за 40 мин на 180 °C.

Да ви е вкусно гръцки хляб Сулваки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: