Бисквити с черни маслини

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Бисквити с черни маслини
Снимка: Gordana Danilov
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Бисквити с маслини? Разбира се, че има, че и са невероятно сладки и вкусни"

Необходими Продукти

  • захар - 1/4 ч.ч. Демерара
  • лимонова кора - 1 с.л., настъргана, от биологично производство
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • маслини - 1/3 ч.ч., ситно нарязани черни
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • морска сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 1 бр. по - голямо
  • зехтин - 1/4 ч.ч. екстра върджин
  • захар - 2 с.л. демерара за навиване на бисквити
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 ° C.

Застелете по-голяма тава с хартия за печене.

Нарежете на ситно маслини без костилки.

Смесете захарта с лимоновата кора.

Добавете маслините, брашното с бакпулвера и солта и разбъркайте.

Добавете разбитото със зехтин яйце, като разбърквате, за да се съчетаят съставките, доколкото е възможно, защото сместа ще бъде доста рохкава.

Като натискате в ръката и с пръсти, оформете топките с размер на орех, оваляйте в захар, поставете върху лист за печене с интервал.

Внимателно натиснете до дебелина 5-6 милиметра на вкусните бисквитки и печете 10-12 минути в предварително загрята фурна.

След като извадите от фурната, изчакайте 1-2 минути, след което прехвърлете върху решетка с шпатула, за да се охладят напълно бисквитите с черни маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: