Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Морска платика на скара със спаначено пюре

Морска платика на скара със спаначено пюре

редакция:
LenkaLenka
Мастър Шеф
5451532k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Морска платика на скара със спаначено пюре
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Здравословна и вкусна рецепта за морска платика - летен вкус, който не трябва да си спестявате."

Необходими Продукти

  • платика - 2 бр. морска
  • картофи - 4 бр.
  • мляко - 2 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • сол - според нуждите
  • черен пипер - според нуждите
  • зехтин - според нуждите
  • спанак - 1/2 чаша, варен
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете морската платика, намажете я със зехтин, сол и черен пипер.

Нарежете я на няколко места. Поставете във фолио и я поставете върху скарата.

Печете около петнадесет минути, след това извадете от фолиото и печете от тази страна за минута.

Обелете и сварете картофите, сварете за кратко спанака и разбийте с миксера, след което добавете картофите, докато са горещи.

Също така добавете масло, мляко и сол към спаначеното пюре и пасирайте. Полейте рибата на скара с лимонов сок.

Сервирайте морска платика на скара със спаначено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: