Начин на приготвяне
Почистете и измийте спанака, сварете го в подсолена вода за кратко, прецедете и пасирайте.
В тиган загрейте олиото и запържете брашното до златист цвят. На тънка струя налейте млякото при непрекъснато бъркане и оставете да поври за кратко на слаб огън.
Добавете спаначеното пюре и маслото, разбъркайте до хомогенна смес и свалете от котлона, разпределете готовото пюре на 4 порции в плитки чинии.
Във вряща подсолена и леко подкиселена вода, чукнете внимателно яйцата едно по едно. Варите до леко рохки, извадете ги от водата с решетъчна лъжица и ги добавете към пюрето по две в чиния.
Разтопете маслото, запържете за кратко и добавете червения пипер, разбъркайте и залейте яйцата.
Гарнирайте с чесновия сос.