Начин на приготвяне
Измийте пилешкото месо и го сложете в купа, която има капак. Пресовайте скилидките чесън и ги добавете към филето.
Разбъркайте и овкусете с розмарина, лимоновата кора и лимоновия сок, ригана, солта и зехтина. Добре разпределете всичко и приберете купата с капак в хладилника за няколко часа.
Хубаво е на всеки 30-тина минути да изваждате месото и да го обръщате - така ще се маринова по-добре.
Прехвърлете маринованото пилешко в тава за печене. Върху него сипете маринатата и налейте виното.
Отгоре наредете няколко резена лимон.
Загрейте фурната на 190 градуса и печете пилешкото до готовност.
Печените пилешки филенца с ароматни подправки са много вкусни.
Поднесете ги със салата по избор.