Печен дроб с лук и масло

редакция:
Печен дроб с лук и масло3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Поднесете това мезенце с печен дроб и лук с чаша студена бира."

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 грама
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • сода - 1 к.лъжичка
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • къри - 1 к.л.
  • за карамелизирания лук
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 3 глави
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете на едри парчета свинския дроб. Поръсете със содата, разбъркайте и оставете да престои така 30-тина минути. След това измийте много добре дроба и го подсушете.

Смесете брашното с къри и черен пипер - по 1 кафена лъжичка. Разбъркайте и оваляйте всяко парченце дроб.

Сипете част от олиото на дъното на йенска форма и отгоре подредете оваляния дроб. Полейте с останалата част от олиото и печете под капак за около 20 минути на 200 градуса.

Междувременно пригответе карамелизирания лук. Нарежете го на полумесеци и го запържете в загретите масло и олио. Разбърквайте от време на време и когато лукът омекне добавете подправките и сол.

Накрая сипете кафявата захар и бъркайте до карамелизирането на лука.

Прибавете готовия лук към печения дроб и върнете във фурната за 10-тина минути.

Поднесете биреното мезе със салата по избор и чаша студена бира.

Печеният дроб с лук и масло е много вкусен, опитайте го!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: