Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Празничен ябълков сладкиш

Празничен ябълков сладкиш

Гергана М.Гергана М.
Новак
124
Празничен ябълков сладкиш3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Щом този сладкиш включва ябълки, автоматично го прави един от най-любимите ни празнични десерти"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сок от лимон - 2 с.л.
  • ябълки - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • пудра захар - 2 ч.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 200 г
  • краве масло - 250 г меко
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките обелете и нарежете на дребно. Смесете ги в купа със сока от лимон, за да не покафенеят.

В друга купа смесете маслото, солта и захарта. Разбийте с миксер до пухкавост.

Добавете киселото мляко, разбъркайте. Едно след друго чукнете яйцата, добавете и ваниловата захар.

Смесете бакпулвера и брашното, пресейте ги и ги добавете в сместа за ефектния сладкиш.

Време да добавите и ябълките. Разбъркайте и изсипете всичко в тава, покрита с хартия.

Изпечете вкусния ябълков сладкиш за около 40 мин. на 180 градуса.

Посипете празничния ябълков сладкиш с канела и пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: